Ambasadorul Africii de Sud îi asigură pe clujeni că fabrica Ursus nu va fi demolată

Ambasadorul Africii de Sud îi asigură pe clujeni că fabrica Ursus nu va fi demolată
Excelenţa Sa Pieter Andries Swanepoel (foto stânga), ambasadorul Republicii Africa de Sud la Bucureşti, s-a întâlnit ieri cu oficialii din administraţia clujeană. Principalul punct atins în cadrul discuţiilor de la primărie cu edilul Sorin Apostu a fost situaţia fabricii Ursus, despre care ambasadorul a spus că nu va fi demolată, ci va fi înlocuită cu o berărie.
Ambasadorul Republicii Africa de Sud la Bucureşti, Pieter Andries Swanepoel, a discutat iniţial cu primarul Sorin Apostu, iar mai apoi cu prefectul Florin Stamatian. În cadrul discuţiilor, ambasadorul a menţionat, potrivit informaţiilor ZIUA de CLUJ, că fabrica de la Cluj nu avea potenţial de extindere, era singura situată în interiorul oraşului şi angrena cele mai mari costuri de producţii în cadrul grupului SAB (South African Breweries) Miller, motiv pentru care proprietarii grupului au decis să renunţe la unitatea de producţie. A fost vorba despre o decizie care ţine strict de profitabilitate în afaceri, statul sud-african neputând să se implice în nici un fel, având în vedere că SABMiller este un grup cu capital privat, spun sursele ZIUA de CLUJ.

Ambasadorul Pieter Andries Swanepoel a menţionat în cadrul întrevederii cu autorităţile locale clujene că a discutat personal cu actualul director Ursus Breweries România, Gary Whitlie, care l-a asigurat că fabrica de la Cluj nu va fi demolată. Cel mai probabil, va fi înlocuită de o berărie. După întrevederea oficială cu primarul Sorin Apostu, ambasadorul a scris câteva cuvinte în Cartea de onoare a municipiului, mulţumind pentru buna găzduire, însă a uitat să se semneze. Pieter Andries Swanepoel a declarat că există interes din partea firmelor cu capital sud-african pentru Cluj, în sectorul dezvoltării de shoping-malluri. Ambasadorul a dat exemplul companiei New England Properties, care a investit în România o sumă considerabilă. La Cluj-Napoca există o singură societate cu capital sud-african, Project 100, însă activitatea acesteia este suspendată (capitalul social al societăţii era de 100 de euro – n. red.).

Comenteaza