Apostu i-a cerut ajutorul lui Merkel

Apostu i-a cerut ajutorul lui Merkel
Angela Merkel a semnat în Cartea de Onoare a Municipiului şi a primit o scrisoare din partea primarului Sorin Apostu, conform unui comunicat de presă al primăriei.
Scrisoarea înmânată cance-larului are ca subiect principal candidatura municipiului Cluj-Napoca la statutul de Capitală Culturală Europeană în anul 2020.
În scrisoare, primarul Sorin Apostu a subliniat importanţa pentru municipiu a acestui proiect cultural. “Unul dintre proiectele culturale majore la nivelul Uniunii Europene îl reprezintă programul «Capitală Culturală Europeană». După succesul Sibiului din 2007, este rândul municipiului Cluj-Napoca să se afirme economic, social şi cultural între oraşele europene. Complexitatea programului «Capitală Culturală Europeană» este deosebită, întrucât este nevoie de găsirea unui echilibru atât între diversele instituţii culturale implicate, unele din oraş, altele din afara lui, cât şi între diversele zone în care se vor desfăşura evenimentele. Acest program trebuie să reflecte bogăţia diversităţii culturale a oraşului nostru, precum şi a întregii regiuni, ca parte a diversităţii culturale europene. Consider că această dorinţă de a deveni Capitală Culturală Europeană în anul 2020 este o expresie a unei realităţi profunde care conturează identitatea oraşului nostru, dar şi un mod de a stabili într-o manieră coerentă viitorul şi paşii necesari pentru reuşită. Astfel, ne-am simţi onoraţi dacă ne-aţi sprijini şi împărtăşi din experienţa dumneavoastră spre atingerea obiectivului nostru la orizontul anilor 2020 şi vă invităm să vă alăturaţi eforturilor noastre de a deveni Capitală Culturală Europeană”, i-a transmis primarul Sorin Apostu înaltului demnitar german.

Primarul Sorin Apostu a făcut parte din delegaţia care a întâmpinat-o pe Angela Merkel la sosirea pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, alături de prefectul Florin Stamatian şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

Comenteaza