Bazinul de polo din Gheorgheni îşi schimbă locul

Bazinul de polo din Gheorgheni îşi schimbă locul
Bazinul de polo din Gheorgheni, care urmează să se realizeze printr-o investiţie a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) este încurcat de zece cabluri ale Electrica descoperite recent în zonă. Bazinul necesită o nouă autorizaţie de construire, ceea ce va decala termenul de începere a lucrărilor pentru luna aprilie.
Reprezentanţii societăţii Scorillo Intercom, cea care a câştigat proiectarea şi execuţia, au cerut ieri Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) să autorizeze reamplasarea obiectivului. Reprezentanţii CTATU au analizat planşele puse la dispoziţie de proiectanţi şi au decis ca bazinul să fie mutat spre nord pe terenul de 1,2 hectare de pe Al. Voievod fn, în aşa fel încât în zona de cabluri să rămână doar pământ şi spaţiu verde. Viceprimarul Radu Moisin a confirmat că la şedinţa Consiliului Local de săptămâna viitoare se va dezbate un proiect de hotărâre pentru aprobarea avizului CTATU.

“În cel mult o săptămână noi vom elibera noua autorizaţie de construire pentru proiect”, a declarat edilul Sorin Apostu. Reprezentanţii societăţii Scorillo au explicat ieri că proiectul a fost depus deja la Bucureşti la CNI, urmând să completeze dosarul cu noua autorizaţie de construire. “De aici depinde de Companie, când va emite primul bon de comandă. În funcţie de acesta, vor începe şi lucrările”, au afirmat reprezentanţii Scorillo. Viceprimarul Radu Moisin a precizat că această reamplasare a bazinul va întârzia termenul iniţial preconizat pentru începerea lucrărilor, martie anul acesta. “Dacă nu va fi martie, cu siguranţă în aprilie vor începe lucrările”, a atras atenţia Moisin. Scorillo Intercom a câştigat anul trecut licitaţia organizată de CNI pentru realizarea bazinului de polo din Cluj cu un preţ de 3,7 milioane de euro pentru lucrările de proiectare şi construcţie a complexului de nataţie.

În toamna lui 2010 societatea a constatat că proiectul tip trimis de la Bucureşti de CNI nu poate fi adaptat pe amplasamentul din Cluj-Napoca. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, limitele de proprietate au fost corectate, consilierii locali adoptând în acest sens o hotărâre în şedinţa din luna noiembrie. Prin această hotărâre, primăria a reorganizat într-o nouă formă parcelele din cartierul Gheorgheni, zona Al. Vaida-Voievod, astfel ca proiectul bazinului de înot să poată fi încadrat pe amplasament.


Comenteaza