CNSC cere explicaţii Primăriei Cluj după câştigarea proiectului Filarmonicii

CNSC cere explicaţii Primăriei Cluj după câştigarea proiectului Filarmonicii
Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor cere explicaţii Primăriei din Cluj-Napoca pe tema proiectului viitorului sediu al Filarmonicii Transilvania.

 

CNSC a cerut săptămâna trecută o întâlnire cu reprezentanţii Primăriei implicaţi în organizarea procedurii de organizare a concursului de arhitectură pentru Filarmonica Transilvania. Întâlnirea a avut loc la Bucureşti, luni.

Primarul Sorin Apostu spune că proiectul Filarmonicii este unic în România şi uzează de procedurile legale de achiziţii publice prevăzute într-o Ordonanţă de Urgenţă "pe care nu le-a mai folosit nimeni până acum". "Este vorba despre "concurs de soluţii finalizat prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare" - procedura pe care Primăria a utilizat-o în organizarea concursului de proiectare a Filarmonicii", conform lui Apostu. Toate propunerile celor înscrişi în competiţia de soluţii au fost analizate - cele care aparţin contestatarilor şi cel al câştigătorului. Contestatarii au propus soluţii tip "wineyard", unde auditoriul înconjoară scena, "dar în acest caz nu se putea monta orga şi erau şi alte neajunsuri", a declarat primarul. Soluţia câştigătoare - de tip "shoebox" - pune auditoriul într-o singură poziţie în raport cu scena.

Comenteaza