Boala sănătăţii: Medicii clujeni nu-şi mai primesc salariile, iar pacienţii vin cu medicamentele de acasă

Boala sănătăţii: Medicii clujeni nu-şi mai primesc salariile, iar pacienţii vin cu medicamentele de acasă
Spitalele clujene au primit numai 25% din banii pe care ar fi trebuit să îi încaseze de la Casa de Asigurări de Sănătate, a avertizat consilierul local PNL Manuel Chira.

Consilierul PNL Manuel Chira a tras un semnal de alarmă joi, în cadrul şedinţei convocate de primarul Sorin Apostu, privind situaţia subfinanţării medicinei la Cluj, în special de la Institutul Inimii "Nicolae Stăncioiu".

Potrivit lui Chira, Casa de Asigurări de Sănătate a plătit doar 25% din sumele pe luna martie, motiv pentru care nu s-au putut plăti salariile, iar pacienţii au fost obligaţi să îşi achiziţioneze medicamente şi pansamente din bugetul propriu.

Consilierul liberal a condamnat politica Ministerului Sănătăţii, cin cauza căruia anul acesta Institutul Inimii a primit bani pentru numai 16 operaţii pe cord la nou-născuţi. Asta în condiţiile în care în România se nasc anual circa 1.000 de copii cu malformaţii cardiace, iar Institutul clujean este unul dintre cele două centre din ţară unde se efectuează intervenţiile pe cord la bebeluşi.

Manuel Chira a părăsit şedinţa de joi, în semn de protest.

Primarul Sorin Apostu a spus că face eforturi să aloce bani nu doar pentru spitalul aflat în subordinea Primăriei, ci şi pentru altele, care au probleme materiale. Apostu a afirmat că va trimite o scrisoare Ministerului Sănătăţii, în care va cere suplimentarea fondurilor pentru spitalele clujene. Viceprimarul Radu Moisin a adăugat va cere ministerului să trimită la Cluj unul dintre cele şase elicoptere medicale recent achiziţionate, pentru o mai rapidă intervenţe în cazul urgenţelor.

Comenteaza