CBC renunţă la centrele de servicii din parcurile Tetarom

CBC renunţă la centrele de servicii din parcurile Tetarom
Compania vrea să transforme centrul integrat din parcul industrial din Hoia în unul medical, iar terenul rezervat în Tetarom II a fost transferat către americanii de la Emerson.

Dezvoltatorul care a preluat parcelele de teren din primele două parcuri industriale ale judeţului a renunţat din mers la planuri. Niciunul dintre cele două centre de servicii nu se va pune în practică aşa cum au fost planificate.

CBC Development a câştigat cele două licitaţii pentru centrele de servicii din Tetarom I şi II, care urmau să deservească cele două parcuri industriale şi să pună la dispoziţie serviciile necesare companiilor din zonă. Mai precis, era vorba de spaţii de birouri şi conferinţe, unităţi de cazare, restaurante, zone de relaxare pentru angajaţi şi alte tipuri de servicii, cum ar fi cele bancare. Criza financiară şi evoluţia pieţei au schimbat planurile. Clădirea din Tetarom I a fost deja ridicată, dar lucrările nu au mai fost duse la capăt. În planurile de la lansare, Global Plaza urma să fie un centru integrat de servicii în Tetarom I şi includea spaţii de birouri, comerciale şi de agrement, săli de conferinţe şi un hotel Ramada. În toamna anului trecut au apărut propuneri de modificare completă a destinaţiei clădirii, lansate de proprietarii CBC: din centru de afaceri, Global Plaza I se transformă în centru medical.

Alături de alţi doi parteneri (companii internaţionale), CBC a propus administraţiei judeţene să intre într-un parteneriat pentru realizarea unui spital de urgenţă. Cu toate că între timp Consiliul Judeţean (CJ) a anunţat că nu va opta pentru varianta Tetarom I pentru Spitalul Regional şi că acesta se va realiza în Floreşti, reprezentanţii CBC spun că vor merge înainte cu planurile pentru servicii medicale. "Vrem să facem un spital privat, nu cu CJ, ci un parteneriat al nostru. E o gândire puţin diferită faţă de cea iniţială, urmează să definitivăm structura acţionariatului, a partenerilor care se vor implica. Vrem un centru medical de excelenţă în Transilvania, ocupabil în nouă luni. Va fi o alternativă pentru cei din zonă, care se vor putea trata la Cluj. Nu va fi însă un spital de urgenţă, urgenţele se gestionează de către stat", a menţionat Valentin Nica, asociat în CBC.

Dacă în cazul clădirii deja ridicate planurile au fost reorientate, în ceea ce priveşte parcela din Tetarom II, unde tot CBC urma să realizeze centrul de servicii, lucrurile au fost tranşate altfel. Parcela CBC din parcul de la Bulevardul Muncii a fost transferată către principalul şi, acum, unicul ocupant al Tetarom II: Emerson. Încă de la începutul anului 2009 proiectul centrului de business din Tetarom II era blocat şi urma să fie reanalizat, susţineau reprezentanţii CBC Development Design. În urmă cu un an, aceştia au renunţat la suprafaţa de 7.000 mp. "Terenul pentru centrul de servicii a fost transferat de la CBC la Emerson, care face ceea ce a făcut şi până acum: se dezvoltă", a spus directorul executiv al Tetarom, Viorel Găvrea.

Reprezentanţii CBC au confirmat că au renunţat la terenul din vecinătatea companiei americane de pe Bd. Muncii. "Cei de la Emerson nu aveau suficient spaţiu unde să se extindă, iar noi eram în întârziere cu proiectul nostru", a menţionat Nica. Global Plaza II, din Tetarom II, urma să includă aceleaşi funcţiuni ca imobilul proiectat în Tetarom I, dar să fie cu 30% sub Global Plaza I, ca valoare a investiţiei şi ca suprafeţe. Investitorii declarau cu ocazia demarării primului complex, în 2007, că vor să înceapă în acelaşi an lucrările pentru al doilea centru de servicii. Atât reprezentantii Tetarom, cât şi cei ai CBC spun că demararea proiectului de pe Bd. Muncii a fost întârziată cu mai bine de un an din cauza unor elemente care au împiedicat delimitarea exactă a parcelei pe care urma să fie realizat centrul de afaceri.

Emerson a ocupat Tetarom II

Grupul industrial american pregăteşte finalizarea în toamnă a imobilului pentru activităţi financiare şi de inginerie. Imobilul se află în lucru şi va avea o capacitate de 800 de angajaţi. Deocamdată, nu au fost anunţate planuri pentru construirea unei noi hale în 2011.

 

 

Comenteaza