Chiriaşii modifică arhitectura Iulius Mall

Chiriaşii modifică arhitectura Iulius Mall
Printre cei care se vor instala aici se numără New Yorker, lanţ de retail cu o unitate funcţională în Polus, potrivit informaţiilor ZIUA de CLUJ.

Lucrările de reamenajare din interiorul mallului din cartierul Gheorgheni pentru a pregăti intrarea brandurilor noi îi obligă pe unii dintre comercianţii deja instalaţi să îşi modifice spaţiile.

Librăria-ceainărie Cărtureşti închide parterul pentru o săptămână din cauza lucrărilor de reamenajare. Astfel, în perioada 8-15 aprilie va fi accesibil doar demisolul, intrarea făcându-se de pe terasa dinspre lac (vecină cu cea a restaurantului Hanul Dacilor), au anunţat reprezentanţii Cărtureşti. Librăria "cu dichis" nu îşi schimbă conceptul sau oferta, dar îşi rearanjează suprafaţa în acord cu modificările aflate în derulare în mall. "Nu avem noi un proiect, lucrările privesc o modificare a parterului mallului, ce afectează toate magazinele din zonă, aşa că ne adaptăm şi noi. Practic, pierdem o aripă şi câştigăm alta. Vom avea un spaţiu puţin mai mare", a detaliat Mihai Mateiu, coordonator de PR şi evenimente la Cărtureşti. Forma de "L" a librăriei se transformă în pătrat, iar specialiştii lucrează la designul în noua formă, pentru un aspect unitar. "Sper să redeschidem cel târziu pe 18 aprilie, în 15 ar fi şi mai bine, dar nu ştim exact. O parte dintre lucrări le fac cei de la mall, iar de altele ne ocupăm noi", a precizat Mateiu.

După ajustări semnificative derulate anul trecut pentru extinderea spaţiului închiriabil la parterul mallului pentru primirea brandurilor Inditex, cu Zara ocupând cea mai mare suprafaţă, şi în aceste luni operatorii mallului din Gheorgheni lucrează la modificări. Următoarele intrări pregătite sunt cele ale Massimo Dutti (Inditex) şi Tommy Hilfiger - anunţate pentru această lună - în vreme ce pentru perioada următoare conducerea grupului a negociat intrarea suedezilor de la H&M. De asemenea, potrivit unor informaţii din piaţă, un magazin New Yorker ar urma să funcţioneze în mallul din Gheorgheni. Lanţul de retail este prezent pe piaţa din Cluj din 2007, după deschiderea Polus Center, şi încă de la inaugurarea unităţii din Floreşti conducerea New Yorker anunţa intenţia de a se extinde cu un al doilea magazin în Cluj. Acesta urma să fie deschis în 2009 în mallul din cadrul complexului Atrium Center, proiect care nu a mai demarat din cauza problemelor financiare.

Recompartimentări şi modificări structurale

Iulius Mall Cluj a fost inaugurat în noiembrie 2007, în urma unei investiţii anunţate de 75 de milioane de euro. Suprafaţa desfăşurată a acestuia este de 155.000 mp, ce include şi clădirea de birouri. Mallul avea la inaugurare o suprafaţă închiriabilă de 40.000 mp, din care jumătate era reprezentată de unităţile-ancoră. De anul trecut, s-au produs o serie de modificări pentru a face loc unor noi chiriaşi, dintre care cei mai importanţi fac parte din grupul Inditex. Fântâna din atriumul mic a fost desfiinţată pentru a extinde suprafaţa închiriabilă a mallului. În martie, administratorul acestuia a obţinut un certificat de urbanism solicitat pentru lucrări de recompartimentări interioare, modificări structurale, amplasare de firme şi reclame la complexul din Gheorgheni.

 

Comenteaza