Două zile pentru plăţile anticipate la impozitul pe venit

Două zile pentru plăţile anticipate la impozitul pe venit
Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Cluj a avertizat contribuabilii persoane fizice care au obligaţia plăţii anticipate a impozitului pe venit că 15 martie reprezintă ultimul termen de plată a impozitului aferent primului trimestru al anului 2011.

"Pentru plăţile efectuate după această dată contribuabilii au obligaţia plăţii dobânzilor şi penalităţilor de întârziere conform prevederilor Codului de procedură fiscală", a informat Mihai Costin, director executiv al DGFP Cluj. Pe de altă parte, conducerea instituţiei a menţionat că, începând cu obligaţiile lunii iulie 2011, declaraţia unică nr. D 112 şi anexele acesteia se vor depune obligatoriu pe internet, mai precis pe portalul e-guvernare.ro, pentru această procedură fiind necesară obţinerea unui certificat fiscal.

Conform DGFP, cu un singur certificat digital se vor putea depune declaraţii electronice pentru un număr nelimitat de angajatori, modul de obţinere a acestuia fiind prezentat pe portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. "Având în vedere ponderea mică a contribuabililor care au obţinut certificatul digital, rugăm contribuabilii să facă demersurile necesare obţinerii acestuia pentru a se încadra în termenul prevăzut de actele normative şi pentru a preîntâmpina formarea cozilor în ultimele zile de scadenţă, atât timp cât se preiau şi la ghişeu, precum şi asigurarea unui cadru optim de depunere şi prelucrare", a transmis Costin.

(D.E.)

 

 

Comenteaza