Emerson îşi face clădire de birouri pentru 800 de angajaţi

Emerson îşi face clădire de birouri pentru 800 de angajaţi
Grupul american vrea să demareze în această toamnă lucrările pentru un nou imobil în campusul din parcul industrial Tetarom II şi să ajungă la un efectiv de 3.000 de oameni.
Emerson a depăşit 600 de angajaţi la Cluj, mărindu-şi efectivul cu o medie de 30 de oameni pe lună în acest an, potrivit conducerii din România a grupului american. O divizie cu activitate în domeniul energiei “verzi” a ocupat spaţii în cea de-a treia hală din campus.

Noua clădire de birouri va fi realizată pe structura parter şi patru etaje şi va avea o capacitate de 600-800 de angajaţi. Imobilul, gândit în special pentru activităţi financiare şi de inginerie, ar urma să fie finalizat într-un an. “Din calculele noastre, până în septembrie 2011 noua clădire ar trebui să fie gata. Altfel, riscăm să nu mai avem capacitate pentru noii angajaţi. După cum am anunţat încă de la venirea Emerson la Cluj, parcul de aici va ajunge la 2-3.000 de oameni. După calculele noastre şi după ritmul actual de angajări - care anul acesta a fost, în medie, de 30 de noi angajaţi pe lună - o să epuizăm spaţiile disponibile prin august-septembrie anul viitor”, a detaliat Călin Banciu, director general al Emerson România.

“Faptul că vrem noua clădire până în toamna anului viitor nu înseamnă că angajăm până atunci 600 de oameni, dar creştem şi avem nevoie de noi spaţii”, a precizat Banciu. Emerson a ajuns în acest an la 650 de salariaţi. Compania se află acum la faza de proiectare a noii clădiri şi intenţionează să înceapă lucrările de construcţie în perioada următoare, în funcţie de obţinerea avizelor necesare. “Sperăm să ne apucăm de lucru anul acesta, să lucrăm la fundaţii şi la structură. Acum ne concentrăm pe această clădire şi, în funcţie de solicitări, putem să facem demersuri şi pentru o nouă hală. Prioritare sunt birourile”, a specificat directorul Emerson România.

Cea mai nouă dintre halele Emerson, a treia din parcul industrial din Bulevardul Muncii, a fost ocupată de două divizii, dintre care una este Control Techniques, specializată în echipamente pentru energia solară şi panouri fotovoltaice. “Cu divizia nouă avem o parte de energie «verde» frumoasă aici la Cluj: facem generatoare pentru energia eoliană, iar acum, şi partea de electronică pentru energia solară. Ambele divizii merg foarte bine”, a explicat Banciu.

La finalizare, campusul de la Cluj va avea 2.000 de angajaţi, au anunţat oficialii companiei, cu ocazia inaugurării centrului de la Cluj, în aprilie 2008. Estimările arată că investiţia va depăşi 125 de milioane de euro. Tetarom II, parcul unde s-a instalat compania, se întinde pe 12 hectare, dintre care 11 alocate americanilor. La nivel mondial, Emerson a înregistrat în anul fiscal 2009 venituri de 20,9 miliarde de dolari, faţă de 24,8 miliarde în 2008. Compania americană avea anul trecut 129.000 de angajaţi, afaceri în 150 de ţări şi 250 de locaţii de producţie, dintre care 165 în afara Statelor Unite.

Tetarom mai are spaţii de dat

Societatea Tetarom, controlată de Consiliul Judeţean Cluj, are, deocamdată, în administrare trei parcuri industriale publice în Cluj. Tetarom I are o suprafaţă de 32 ha, fiind situat în zona str. Tăietura Turcului nr. 47. Tetarom II are 12 ha şi este amplasat în zona Bd. Muncii, pe o stradă botezată cu numele principalului ocupant, Emerson. Tetarom III este situat în afara municipiului, în comuna Jucu, are alocată o suprafaţă de 154 ha şi găzduieşte fabrica Nokia. Tetarom a scos la închiriere trei parcele în Parcul I, de 2.290 mp, 4.790 mp şi 5.236 mp şi 35 de ha în Parcul III.

Comenteaza