Europa şi-a terminat banii pentru firmele clujene

Europa şi-a terminat banii pentru firmele clujene
Într-o singură lună agenţii economici din această regiune a ţării au epuizat linia de finanţare europeană destinată pregătirii şi reinserţiei profesionale.
Şomajul în creştere şi situaţia dificilă de pe piaţa muncii au stimulat interesul firmelor clujene şi din Regiunea Nord-Vest pentru accesarea fondurilor europene destinate pregătirii resurselor umane. Ultima linie de finanţare deschisă la Organismul Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (OIR-POSDRU), care se referă la domeniul major de intervenţie 5.1, a fost foarte accesată. Finanţarea disponibilă, de 51 de milioane de lei, a fost depăşită de aproape patru ori de cererile agenţilor economici, care au depus proiecte de 212 milioane de lei.

“Din cele 124 de proiecte depuse, 79 sunt deja evaluate şi sperăm că evaluarea se va încheia săptămâna viitoare. Am îmbunătăţit procesul de evaluare, astfel încât până la comunicarea rezultatului trec cel mult 30 de zile. În trecut, se ajungea şi la câteva luni”, a declarat Ana Cîmpean (foto centru), director executiv al OIR-POSDRU.

Proiectele depuse pe domeniul major de intervenţie 5.1 sunt de tip grant, cu o valoare cuprinsă între 50.000 şi 500.000 de euro. Printre activităţile finanţate se numără cele de informare şi consiliere profesională, asistenţa în planificarea carierei, căutarea unui loc de muncă şi formarea profesională.


Comenteaza