Fabrica Nokia din Jucu a "împlinit" o sută de milioane de telefoane. Vezi câte se produc pe zi

Fabrica Nokia din Jucu a
Borna de o sută de milioane de telefoane produse la fabrica Nokia din Jucu a fost atinsă la începutul acestei luni. Angajaţii de pe linia de producţie au primit sucuri şi prăjituri la celebrarea evenimentului.
Fabrica de telefoane Nokia din Jucu a produs până acum, la mai puţin de trei ani de la înfiinţare, o sută de milioane de unităţi. Telefonul cu numărul 100.000.000 este un Nokia C3, cu tastatură integrală, conexiune WiFi şi ecran TFT cu 262.000 de culori. Telefonul este destinat mesageriei instantanee şi face parte din categoria low-cost. Vezi aici toate caracteristicile.

"Borna a fost depăşită acum o săptămână şi ceva, s-a făcut o şedinţă cu operatorii - sunt câteva sute - şi s-au dat prăjituri şi sucuri", a declarat un angajat de pe linia de producţie a fabricii de telefoane. Nu s-au dat, însă, prime sau orice fel de bonificaţii cu ocazia acestui eveniment, conform sursei respective.

Fabrica de la Cluj a fost deschisă în urmă cu exact trei ani, ceea ce înseamnă că, în medie, din Jucu au plecat, în fiecare zi, peste 91.000 de telefoane. Oficial, însă, aceste date nu sunt furnizate de reprezentanţii producătorului. "Politica firmei la nivel global este de a nu livra informaţii despre fiecare fabrică în parte", au declarat aceştia pentru ziuadecj.ro.

Cei 4.000 de salariaţi lucrează în ture de câte 12 ore. Fabrica a fost deschisă în urmă cu exact trei ani, în 11 februarie 2008, în parcul industrial Tetarom III, după investiţii de 60 de milioane de euro. Nokia România a înregistrat în 2009 o cifră de afaceri de 4,3 miliarde de lei şi un profit net de 159,3 milioane de lei.
Comenteaza