Francezii de la Carrefour se instalează în pieţele Clujului

Francezii de la Carrefour se instalează în pieţele Clujului
Grupul internaţional deschide două noi supermarketuri în următoarele luni, primul înainte de finalul anului. Ambele vor funcţiona în spaţii anterior ocupate de lanţul de magazine Oncos.
Următorul Carrefour Market deschis va fi situat în Piaţa Mărăşti şi devine funcţional peste o săptămână, iar cel de-al doilea, amplasat în Piaţa Mihai Viteazul, se inaugurează în februarie.

Reprezentanţii Carrefour au anunţat pentru 17 decembrie deschiderea magazinului din cartierul Mărăşti. Acesta va avea 700 mp şi va ocupa 80% din suprafaţa comercială de la parterul Parking Mărăşti, unde magazinul Oncos a fost închis de curând. În aceste zile, angajaţii asigură aprovizionarea cu marfă în vederea inaugurării de săptămâna viitoare. “Conform contractului, în 17 decembrie ei trebuie să deschidă. Acum tot parterul este închiriat, mai avem un spaţiu de 1.400 mp la etajul 1”, a menţionat Gheorghe Bondane, administrator al Parking Mărăşti. Francezii de la Carrefour au dat în funcţiune în septembrie un supermarket în cartierul Mănăştur, la parterul complexului Winmarkt Big.

Grupul francez care operează sub brandul Carrefour este prezent pe segmentul de supermarketuri după achiziţionarea reţelei Artima. Proprietarii complexului Leul din Piaţa Mihai Viteazul au semnat deja contractul cu operatorii Carrefour. “Oncos rămâne aici până în ianuarie. După plecarea lor, intră în spaţiu cei de la Carrefour, pentru amenajări. Asta înseamnă că noul supermarket se deschide în februarie”, a menţionat Radu Vlas, proprietarul complexului. În locul unităţii Oncos, Carrefour va ocupa cei 1.000 mp disponibili la demisol. La parterul complexului funcţionează o piaţă agroalimentară, în vreme ce primul etaj a fost alocat unui centru de divertisment (bowling, biliard, tenis de masă), iar la etajul doi funcţionează clubul Bamboo. Etajele 3-7 sunt ocupate de un parking suprateran de 425 de locuri, iar la ultimul nivel a ocupat un spaţiu terasa Havana.

Pe segmentul de supermarketuri, francezii vor mai deschide în ţară trei noi Carrefour Market până la sfârşitul anului: 15 decembrie - Târgovişte, 17 decembrie – Cluj (cartierul Mărăşti) şi 21 decembrie – Bucureşti (zona Berceni). Carrefour deţine în prezent 23 de hipermarketuri şi 29 de supermarketuri în România. Pe segmentul de hipermarketuri, a anunţat pentru 2011 deschiderea unei noi unităţi, într-un centru comercial din Botoşani. Tot în 2011 este prevăzută şi finalizarea celui de-al optulea hipermarket la Bucureşti, în proiectul Colosseum, situat în zona Bucureştii Noi. În Cluj, Carrefour deţine un hipermarket în complexul comercial Polus Center, deschis odată cu inaugurarea centrului, în 2007.

Apare şi Lidl

În acest an s-a deschis şi al doilea magazin Plus din Cluj-Napoca, inaugurat în iulie în cartierul Bună Ziua, după investiţii de 1,5 milioane de euro. Magazinul are 1.400 mp şi dispune de 55 de locuri de parcare. Reţeaua din România a fost vândută de concernul Tengelmann către grupul Lidl, astfel că următoarele magazine care vor fi deschise în Cluj vor fi operate sub marca Lidl, iar cele deja operaţionale ar urma să îşi schimbe denumirea. Pentru următoarea unitate, operatorii magazinelor negociau cu societatea Ruttrans achiziţia unui teren pe Calea Baciului.


Comenteaza