Organizaţiile clujene îşi fac catalog online

Organizaţiile clujene îşi fac catalog online
Un portal care centralizează toate ofertele şi ştirile privind organizaţiile nonguvernamentale din Cluj a fost lansat ieri.

Portalul realizat de Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă (FCSC) include un catalog cu 3.000 de ONG-uri din judeţ, ordonat alfabetic, şi a fost finanţat de Consiliul Local Cluj-Napoca. Site-ul ongcluj.ro a costat doar 2.000 de lei şi a fost implementat în şapte luni, susţine Ana Dobârtă, reprezentant al FCSC.

"În judeţul Cluj sunt numeroase ONG-uri, dar nu există un spaţiu virtual unde să fie prezentate. Aceasta a fost nevoia pe care am identificat-o, iar pentru soluţionarea ei s-a realizat portalul. ONG-urile vor fi reunite, vor avea posibilitatea să promoveze cine sunt şi ce fac, asigurându-şi vizibilitatea", au explicat reprezentanţii fundaţiei.

Dobârtă a precizat că site-ul va fi deschis în curând către reprezentanţii ONG-urilor clujene, care îşi vor putea face cont şi vor putea publica propriul conţinut. Pe de altă parte, clujenii cu idei pentru oraş vor putea obţine finanţări pentru implementarea proiectelor pe care le au în cadrul unui program care va fi lansat de Fundaţia Comunitară Cluj (FCC), prezentat organizaţiilor nonguvernamentale. InJoy Cluj este structurat pe categoriile hobby, cultură, stil de viaţă sănătos, cartiere prietenoase. Ambele proiecte au fost prezentate la a treia ediţie a evenimentului "Conexiuni - bine faci, bine găseşti", care a avut loc la Cluj Business Center, în organizarea FCSC.

 

 

Comenteaza