Parc de retail în Someşeni. Se pregătesc un magazin de bricolaj şi două marketuri

Parc de retail în Someşeni. Se pregătesc un magazin de bricolaj şi două marketuri
Grup 4 Instalaţii se pregăteşte să înceapă lucrările pentru construcţia noului BauMax de la Cluj. Alte două lanţuri comerciale s-ar putea instala lângă magazinul de bricolaj.

Perioada 2010-2011 este marcată pe segmentul comercial de expansiunea lanţurilor din domeniu cu unităţi de dimensiuni mici, tip supermarketuri sau discount, cu Lidl şi Carrefour ca principali jucători interesaţi de extindere. În lunile următoare se pregătesc însă intrări pe segmentul "mare", cu magazine de bricolaj şi hipermarketuri.

Pe strada Aurel Vlaicu au început în toamnă demolările pentru a elibera terenul pentru noi centre comerciale. În spaţiul respectiv va apărea al doilea magazin BauMax din Cluj şi se pregăteşte o unitate de tip supermarket sau hipermarket. Atlas Reparaţii, una dintre societăţile rezultate din divizarea companiei care a preluat patrimoniul Întreprinderii de Reparaţii Auto (IRA), a vândut terenul de 4,8 ha din Someşeni. Cumpărătorul terenului a fost Grup 4 Instalaţii, societate controlată de oamenii de afaceri din construcţii Ioan Aşchilean şi Gicu Gânscă, aceasta fiind respon-sabilă cu procesul de proiectare şi execuţie. Grup 4 este antreprenorul general al lucrărilor şi urmează să obţină autorizaţia de construire pentru partenerii de proiect.

"Săptămâna aceasta sper să luăm autorizaţia şi, după ce vom avea documentul, vom începe şi lucrările. Grup 4 va fi antreprenor general", a menţionat Ioan Aşchilean, preşedintele societăţii. După obţinerea autorizaţiei, terenul de 28.000 mp va fi preluat de compania de retail. Conform proiectului avizat, BauMax are alocaţi pentru construcţie 12.000 mp, iar hipermarketul, 5.600 mp. Reprezentanţii retailerului austriac au transmis că noul BauMax va fi deschis în 2012. În ceea ce priveşte ocuparea celuilalt spaţiu, cel de super/hipermarket, conducerea Grup 4 nu a semnat deocamdată niciun contract. Una dintre companiile interesate a fost Kaufland, care operează deja două magazine în Cluj-Napoca. Un alt teren din vecinătate, care nu aparţine Grup 4, este în vizorul unui lanţ de retail, conform informaţiilor ZIUA de CLUJ. Astfel, dezvoltatorii israelieni de la Adama sunt interesaţi de o suprafaţă în zonă pentru construirea unui hipermarket ce ar urma să fie operat de Carrefour.

Compania nu ar fi la prima colaborare de acest fel pe piaţa clujeană. Societatea Gad Real Estate (GRE), administrată de Adama Management, deţine în cartierul Bună Ziua 2,7 ha, unde a fost realizată o unitate comercială Plus-Lidl. "Pe lângă colaborarea cu Plus, intenţionăm să ne implicăm în mai multe parteneriate comerciale cu firme de renume din domeniu, fără a renunţa, cu siguranţă, la linia rezidenţială - activitatea principală a companiei", declarau oficialii Adama. Conducerea companiei nu a dorit să comenteze informaţiile privind un nou proiect pe segmentul retail. "Pentru moment nu avem informaţii interesante pentru piaţă cu privire la acest subiect", a transmis Alina Necula, director de marketing la Adama.

Zona gării, vizată de comercianţi

Dedeman a intrat din această lună pe piaţa locală cu o unitate în vecinătatea gării, pe fosta platformă Tehnofrig, care se conturează tot ca potenţial parc de retail. Compania a preluat 3,7 ha din fosta platformă industrială din zona străzii Fabricii de Chibrituri, unde Tehnofrig deţinea 11,2 ha. Din valoarea totală a investiţiei, de 16 milioane de euro, achiziţia terenului a costat peste jumătate, potrivit conducerii Dedeman, companie care mai vrea o unitate la Cluj până în 2013, în zona opusă a oraşului. Tehnofrig Imobiliare a iniţiat un proiect ce reglementează schimbarea destinaţiei fostei platforme industriale, care se transformă în zonă de comerţ-servicii. În propunerile proiectanţilor aici apare şi un posibil parc de retail.

 

 

Comenteaza