Pesimism în rândul managerilor “multinaţionalelor”

Pesimism în rândul managerilor “multinaţionalelor”
Directorii din companiile multinaţionale au o autonomie personală mai mare decât cei care ocupă funcţii similare în cele naţionale.
Aceasta este una dintre concluziile unui studiu privind relaţia dintre autonomia personală şi optimism la manageri realizat de agenţia de resurse umane Psihoselect Cluj. Cercetarea a evidenţiat că autonomia managerilor din „multinaţionale” este mai mare “sub aspect valoric, comportamental, cognitiv şi emoţional” decât cea a managerilor din companii locale sau naţionale. Acelaşi studiu relevă că nivelul optimismului la persoanele care ocupă funcţii de middle management în companii naţionale este mai ridicat decât cel din multinaţionale.

“Acest lucru determină o percepţie mult mai apropiată a realităţii şi a situaţiilor cu care se confruntă cele două niveluri manageriale, fapt ce duce la un acord mai mare în identificarea de soluţii optime şi o mai rapidă implementare a acestora. Studiul demonstrează că managerii au o autonomie personală mai dezvoltată decât populaţia generală, sub aspect cognitiv, emoţional şi valoric”, constată autorii. Cercetarea a fost realizată între 13 septembrie şi 1 octombrie, pe 80 de manageri. Organizaţiile din care provin participanţii sunt companii naţionale cu 8-100 de salariaţi şi companii multinaţionale cu efective cuprinse între 43 şi 13.000 de angajaţi.

Comenteaza