Primăria scoate la licitaţie aqua parkul din Grigorescu

Primăria scoate la licitaţie aqua parkul din Grigorescu
Municipalitatea clujeană va lansa săptămâna aceasta licitaţia pentru realizarea unui parc acvatic în cartierul Grigorescu, pe un teren de 5 ha. Valoarea estimativă a investiţiei este de 43,7 milioane de lei, bani pe care investitorul trebuie să îi asigure, municipalitatea oferind terenul.

Primarul Sorin Apostu a explicat ieri că procedura aleasă pentru licitarea parcului acvatic este dialogul competitiv care presupune parcurgerea a trei etape: preselecţia societăţilor interesate, ofertarea şi evaluarea ofertelor finale. Lucrarea va trebui executată în cel mult doi ani de la data semării contractului de concesiune. Cerinţele minime de calificare solicitate ofertanţilor prevăd o cifră medie de afaceri pentru anii 2007, 2008 şi 2009 de minimum 50 de milioane de lei. O altă condiţie este cea de îndeplinire în ultimii cinci ani a unui contract prin care să se fi executat lucrări similare celor cuprinse în caietul de sarcini. Contractul implică construcţia unui bazin acoperit, dar şi a unor terenuri de sport, spaţii de cazare şi de alimentaţie publică, bazin descoperit, plajă, loc de joacă, spaţii verzi plantate, parcări auto.

Investiţia este estimată la 43,7 milioane de lei, din care construcţiile şi montajul implică 28 de milioane. "Durata de concesionare a terenului de 5 ha este de maximum 49 de ani, cu posibilitatea de prelungire pentru jumătate din perioada iniţială, conform legislaţiei în vigoare. La semnarea contractului de concesiune concesio-narul va constitui o garanţie de 400.000 lei care, în cazul nerespectării termenelor contractuale asumate, de maximum doi ani pentru proiectare şi execuţie, se va reţine de către primărie", a explicat Sorin Apostu. Acesta spune că, în două luni, municipalitatea va avea un investitor care să amenajeze complexul. "Noi am avut vara trecută încasări la ştrandul din zona Sun de peste 100.000 de lei. Cred că o asemenea investiţie este extrem de rentabilă şi poate fi amortizată rapid. Căutăm investitori care au bani", a menţionat edilul.

 

 

Comenteaza