Se extind hotelurile Clujului

Se extind hotelurile Clujului
Proprietarii Grand Italia vor ca unitatea turistică aflată încă în şantier să aibă cu 30 de camere în plus. City Plaza îşi face restaurant ardelenesc şi club, iar Akantus şi-a mărit zona de recreere.

Proiectanţii Grand Hotel lucrează la modificarea capacităţii de cazare, iar proprietarii au anunţat deja pe site-ul oficial că unitatea va beneficia de peste 200 de camere. City Plaza va avea un club de 200 de locuri şi un restaurant, iar Akantus şi-a mărit spaţiile de conferinţe.

Pe site-ul oficial al grupului Select Hotels, lanţul deţinut de familia Batani, cu hoteluri pe Coasta Adriatică, Grand Hotel Italia Cluj este anunţat cu 225 de camere. Clădirea ridicată în Bună Ziua, care domină deja orizontul cartierului din sudul oraşului, va fi, la finalizare, cel mai mare hotel din Cluj. "Intenţionăm să solicităm extinderea numărului de camere; vom ajunge la aproximativ 200", a menţionat Ionel Vitoc, arhitectul care lucrează la proiect. Creşterea numărului de camere nu modifică regimul de înălţime a hotelului deja ridicat, acestea urmând să fie realizate la nivelul mansardei, a spus arhitectul. O parte dintre camere ar urma să fie dedicate personalului.

"Camerele suplimentare nu sunt gândite neapărat pentru circuitul turistic, acolo vor putea locui angajaţii aduşi din Italia. Vrem mai întâi să vedem la ce categorie poate să iasă, fiindcă hotelul trebuie să rămână la nivel de 5*", a menţionat Vitoc. Arhitectul spune că lucrează încă la proiect, cu toate că unitatea este cu câteva luni înainte de finalizare. "Important este acum să finalizăm lucrul la finisajele din partea de jos, să se poată da în folosinţă sălile de conferinţe. Camerele acum se mobilează. Camere sunt peste tot, în toate hotelurile, dar acesta va deveni un centru polarizator pentru conferinţe", susţine Vitoc.

Hotelul va dispune de spaţii pentru evenimente de până la 1.200 de persoane, trei restaurente, iar un club de 1.000 de locuri şi un spa vor fi amenajate pe două niveluri. Unitatea, proiectată iniţial pentru 167 de camere, este structurată cu două niveluri de subsol, parter, mezanin şi şapte etaje. Imobilul dispune de un teren de 16.221 mp şi va avea o suprafaţă desfăşurată de 30.000 mp. Finalizarea este programată pentru luna iulie.

Proprietarii Akantus, cealaltă unitate de cazare de mari dimensiuni (100 de camere) aflată în lucru, au modificat proiectul pe când hotelul se afla deja în şantier. Dezvoltatorii au dorit mărirea centrului de conferinţe şi creşterea spaţiului alocat serviciilor de recreere şi divertisment, inclusiv zonă de spa. La City Plaza ar urma să se încheie în acest an lucrările de extindere planificate, prin etapa care vizează un nou restaurant şi realizarea unui club.

City Plaza a inaugurat în 2010 noua aripă de clădire, cu 44 de camere cotate la 5*, o sală de conferinţe de 250 de locuri, un restaurant cu specific vietnamez şi japonez, un centru de relaxare, o piscină şi o sală de forţă. Faza următoare o reprezintă amenajarea unui restaurant ardelenesc şi realizarea unui club de 200 de locuri, la subsolul clădirii. Din cauza situaţiei dificile din piaţă, investiţia a fost amânată pentru 2011. "Sper să reuşim să aducem şi aceste noi funcţiuni în acest an, ne-am dori să ne apucăm în curând de lucru, în prima jumătate a anului. La concept se lucrează încă", a menţionat Nina Moldovan, general manager City Hotels.

Doar cinci cu peste 100 de camere

Cu cele 156 de camere, cel mai mare hotel funcţional acum la Cluj este Belvedere, potrivit listei Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului cu structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare clasificate. Urmează Sport (136 de camere), Golden Tulip Ana Dome (109 camere), West Ciy (Floreşti, 101 camere), City Plaza (85), Victoria (75), Arieşul (Turda, 65 de camere), Opera Plaza (64), Premier (60). Napoca, aflat anul trecut în lucrări de renovare, are 155 de camere.

 

 

Comenteaza