Temeri pentru securitatea datelor la companiile clujene

Temeri pentru securitatea datelor la companiile clujene
Societăţile din Cluj sunt reticente în a împărţi aceleaşi servere sau baze de date din cauza temerilor pentru securitatea datelor şi a lipsei de încredere, relevă un studiu al companiei de tehnologia informaţiei Brinel.
Acestea sunt cele mai importante două motive pentru care companiile nu contractează deocamdată astfel de servicii de cloud-computing. Principalii comercianţi ai noilor soluţii încearcă să-i convingă pe reprezentanţii societăţilor clujene de fezabilitatea acestora, la un seminar care durează două zile. Principalii clienţi ai soluţiilor de cloud-computing sunt, acum, societăţile mici, cu maximum 25 de angajaţi, care nu îşi permit centre de date costisitoare şi foarte multe licenţe pentru programele utilizate, a arătat directorul executiv al Brinel, Cornel Moisescu.

“Companiile mai mari şi-au cumpărat deja centre de date, au făcut investiţii, iar acum aşteaptă şi rezultatele”, a lămurit oficialul Brinel. El a adăugat că infrastructura din tehnologia informaţiei este pregătită pentru cloud- computing. Acesta este modul în care mai multe companii împart aceleaşi sisteme fizice, cum ar fi serverele, dar şi aceleaşi licenţe pentru programe. Dispar, astfel, o bună parte dintre cheltuielile cu mijloacele fixe, cu pregătirea personalului sau cu mentenanţa. La seminarul MyCloud de la hotelul Opera Plaza îşi prezintă azi soluţiile pentru societăţile interesate principalii dealeri de cloud-computing din România: IBM, Cisco, Oracle, Microsoft, VMWare şi EMC.

Comenteaza