Ungaria vrea banii clujenilor

Ungaria vrea banii clujenilor
În România sunt 10.000 de companii cu capital maghiar, ce au investit până acum 660 milioane de euro, însă firmele româneşti au adus în Ungaria doar 1,6 milioane de euro, a constatat Sandor Kerekes, administratorul Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Maghiare (CCIRM) Carpatia.

"CCIRM ar putea consilia firmele de aici să găsească nişe de investiţii în Ungaria", a precizat Kerekes. "De obicei, camerele bilaterale sunt înfiinţate în capitale, dar şi Clujul are atuuri care îl predestinează ca un astfel de centru: universităţile, aeroportul internaţional şi parcurile industriale", a adăugat Kerekes. "CCIRM este o cameră mai specială pentru că leagă maghiarii de peste tot. Camerele bilaterale maghiaro-engleză, maghiaro-germană sau maghiaro-americană sunt active şi urmăresc să servească scopurile economice ale ţărilor respective. CCIRM e altfel pentru că nu e înfiinţată într-o capitală", a explicat Laszlo Parragh, preşedintele Camerei de Comerţ a Ungariei.

CCIRM a aniversat ieri, la hotelul City Plaza, cinci ani de la înfiinţare. Aceasta a fost creată după o şedinţă comună a guvernelor Ungariei şi României. Printre participanţi s-au numărat şeful de departament al Ministerului Economiei din Ungaria - Carmen Bilo, consulul Ungariei la Cluj - Matyas Szilagyi, preşedintele onorific al CCIRM - Jenö Radetzky, directorul Tetarom - Viorel Găvrea, directorul clubului de baschet "U" Mobitelco - Mircea Cristescu, directorul Agenţiei Judeţene de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Cluj - Istvan Vakar.

 

Comenteaza