Câte salarii compensatorii vor lua angajaţii Nokia

Câte salarii compensatorii vor lua angajaţii Nokia
Negocierile dintre sindicate şi conducerea companiei Nokia se vor întinde pe parcursul unei luni. Sindicaliştii susţin că vor obţine plăţi compensatorii pentru angajaţii Nokia România concediaţi de la fabrica din judeţul Cluj.

"Negocierile continuă. Într-o lună sper să terminăm cu ele. Este sigur că vor fi date plăţi compensatorii, dar negocierile vor dura o lună, poate mai puţin", a menţionat liderul confederaţiei Cartel Alfa Cluj, Valentin Ilcaş. Liderul celui de-al doilea sindicat de la Nokia Cluj, Cristian Copil, nu poate fi contactat de o săptămână pentru a da amănunte despre negocieri. Liderii de sindicat de la fabrica din comuna clujeană Jucu au avut ieri o nouă rundă de discuţii cu reprezentanţii Nokia România şi au dat asigurări că angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor primi plăţi compensatorii, cu toate că acestea nu sunt prevăzute în contractul colectiv de muncă.

Cuantumul plăţilor compensatorii urmează să fie stabilit după negocieri, susţin sindicaliştii. Aceştia aşteaptă să primească din partea colegilor lor din Bochum (Germania) informaţii privind negocierile purtate cu reprezentanţii Nokia după închiderea fabricii din această ţară. Nokia şi-a anunţat noua strategie globală în privinţa fabricilor de telefoane mobile: unitatea din Jucu va fi închisă, iar 1.950 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă. Potrivit informaţiilor ZIUA de CLUJ, Nokia avea 1.552 de salariaţi proprii la finele lui 2010, la care se adaugă în jur de 2.000 de persoane angajate de agenţiile de recrutare.

Producătorul a închis în acest an şi centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj, concediind cei 120 de angajaţi. Nokia România a înregistrat în 2010 afaceri de 6,8 miliarde de lei - 30% din produsul intern brut al Clujului.

 

 

Comenteaza