Emerson: clădire nouă în Tetarom, pentru 800 de angajaţi

Emerson: clădire nouă în Tetarom, pentru 800 de angajaţi
Americanii dau în folosinţă noul imobil de servicii în campusul din Bulevardul Muncii la final de lună, când primii angajaţi încep să se instaleze în clădire.

Imobilul cu o capacitate de până la 800 de persoane va fi integral ocupat în 2012, estimează conducerea Emerson. Compania face planurile pentru noile spaţii de hale, dar nu are deocamdată un termen privind un nou şantier în parcul de pe Bulevardul Muncii.

"Suntem în curs de finalizare cu lucrările la clădirea de servicii, vrem să mutăm primii oameni, în jur de 100, acum în septembrie, la final de lună. Sunt realizate structura, instalaţiile, adică lucrările de bază, birourile apar pe măsură ce angajăm oameni", a menţionat Călin Banciu, director general al Emerson România. Compania a ajuns la 950 de angajaţi în campusul din Parcul industrial Tetarom II, potrivit datelor oferite de conducerea Emerson. La un ritm al angajărilor de 30-40 de persoane lunar, grupul va trece de "pragul" de 1.000 de oameni înainte de finalul anului. Noul imobil al Emerson a fost proiectat cu patru etaje şi unul tehnic, retras, şi spaţii disponibile pentru până la 800 de noi angajaţi. La parter vor fi amenajate spaţii de servit masa, iar la etaj, birouri şi săli de conferinţe. Imobilul a fost gândit în special pentru activităţi financiare şi de inginerie, potrivit conducerii Emerson.

În clădirea - centrul de servicii vor lucra între 600 şi 800 de angajaţi, în special ingineri şi economişti, cifra finală depinzând însă de configurarea funcţiunilor din imobil. "Clădirea are o capacitate de 600 până la 800 de oameni - dacă vor fi şi laboratoare numărul de angajaţi va fi mai mic, dacă vor fi doar birouri acesta poate ajunge la 800. Ceea ce e sigur este că în 2012 clădirea va fi integral ocupată", a spus Banciu. În ceea ce priveşte activitatea de producţie, Emerson are trei hale funcţionale în Tetarom II. "Ne facem calculele când o «atacăm» pe următoarea. Cred că anul viitor ne apucăm de lucru. Hala 4 va fi, de fapt, o extensie a halei 3, aşa a fost conceput proiectul. Deocamdată, încercăm să optimizăm capacitatea în halele existente, să folosim eficient ce avem şi pe urmă vedem cum ne extindem", a precizat directorul general al Emerson.

Concernul american Emerson şi-a inaugurat în aprilie 2008 campusul din Parcul Industrial Tetarom II, când conducerea grupului anunţa că la finalizare campusul va avea 2.000 de angajaţi, iar investiţiile realizate aici vor depăşi 125 de milioane de euro. Potrivit celor mai recente date disponibile pe portalul Ministerului de Finanţe, Emerson România (activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică) a înregistrat în 2009 o cifră de afaceri de 63,2 milioane de lei, cu un număr mediu de 345 de salariaţi.

Tetarom I, la "egalitate" cu Emerson la angajaţi

Potrivit datelor anunţate la jumătatea anului, societăţile cu activităţi în Parcul Tetarom I au trecut de 1.000 de locuri de muncă, iar valoarea investiţiilor a ajuns la 50 de milioane de euro. Efecte ale crizei în parcul de la Tăietura Turcului: şase companii au renunţat la investiţii şi terenuri, iar altele şi-au amânat proiectele. Unicul ocupant al Parcului Tetarom III de la Jucu, producătorul de telefoane mobile Nokia, are peste 4.500 de angajaţi, conform datelor administratorului parcului. La finalul anului trecut, compania finlandeză a raportat 1.300 de locuri de muncă pe o perioadă nedeterminată şi 2.000 pe un interval determinat.

 

Comenteaza