Fără cămine în zona industrială

Fără cămine în zona industrială
Newamport Company, societate din domeniul construcţiilor de drumuri civile şi industriale, a solicitat ieri Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) modificarea unui proiect deja autorizat pentru a se permite adăugarea a două niveluri clădirii propuse.

Firma a achiziţionat terenul de la Bd. Muncii cu proiect autorizat pentru o clădire cu parter şi etaj. Reprezentanţii Newamport au cerut miercuri acceptarea unor niveluri suplimentare: un etaj şi mansardă pentru corpul administrativ. Clădirea va adăposti spaţii administrative şi un laborator de încercări, iar nivelurile noi ar trebui să fie realizate pentru spaţii de cazare, unde să locuiască temporar angajaţii veniţi din alte judeţe. În viitor, în zonă ar putea fi realizate şi spaţii pentru producţie. Zona nu permite realizarea de unităţi cu caracter de locuire, au menţionat reprezentanţii CTATU.

"Toate firmele mari din domeniu, ACI, TCI, au cămine în bazele de producţie, unele chiar recent realizate. Vrem să le asigurăm muncitorilor condiţii decente, pentru cei ce vin din Alba, din Bistriţa. În zonă, oricum nu mai există producţie industrială grea", a menţionat reprezentantul societăţii Newamport. "Căminul nu e pretabil în zonă, asta spun specialiştii din comisie şi de aceea aţi venit aici - ca să auziţi ce au de spus ei. Dacă vreţi, puteţi să regândiţi proiectul", a conchis primarul Sorin Apostu. Administraţia va trimite în scris recomandările comisiei.

 

 

Comenteaza