Locuinţe noi mai ieftine în oferte la Cluj-Napoca

Locuinţe noi mai ieftine în oferte la Cluj-Napoca
Preţul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în Cluj-Napoca a ajuns la 943 euro/mp util, cu 7,8% sub cel înregistrat în urmă cu un an, arată cea mai recentă analiză a Imobiliare.ro, pe baza ofertelor intermediate de portal.

Indicele Imobiliare.ro pentru Cluj-Napoca a înregistrat o scădere de 4,7% în iulie, cea mai mare din ultimele 30 de zile. "Scăderea preţurilor a fost resimţită mai ales pe segmentul apartamentelor noi, care a influenţat evoluţia indicelui general la nivelul oraşului. Acestea s-au ieftinit cu peste 7% în ultimele 30 de zile, până la 916 euro/mp", arată raportul. Preţul mediu solicitat pentru apartamentele vechi scoase la vânzare a înregistrat o scădere de 1,3% în iulie, de la 987 la 974 euro/mp. La garsoniere, a fost constatată o scădere de 5,7%.

Preţurile solicitate pentru apartamentele vechi sunt cu până la 8,3% mai mici în comparaţie cu iulie 2010, cea mai mare diferenţă fiind constatată în cazul unităţilor cu o cameră. "Deşi indicele Imobiliare.ro calculat la nivel naţional a înregistrat o scădere de doar 0,8% în ultima lună, pe segmentul apartamentelor noi am asistat la variaţii mari, diferite de la un oraş la altul. Au avut loc atât creşteri de preţ în Braşov, Constanţa şi Timişoara, cât şi scăderi importante în Bucureşti sau Cluj-Napoca. Segmentul apartamentelor vechi este mai puţin dinamic, oscilaţiile fiind cuprinse între -1,3% în Cluj-Napoca şi +1,1% în Timişoara", a menţionat Adrian Erimescu, directorul general al Imobiliare.ro.

(D.E.)

 

 

Comenteaza