Pregătiri de şantiere la Cluj: hale, incubator de afaceri şi magazine

Pregătiri de şantiere la Cluj: hale, incubator de afaceri şi magazine
Olandezii de la CSI Invest pregătesc proiectul pentru hala de producţie de pe Bulevardul Muncii, iar Consiliul Judeţean Cluj face demersuri pentru un nou incubator de afaceri.

Beneficiarii acestor proiecte programate în Cluj-Napoca au obţinut luna trecută certificate de urbanism din partea municipalităţii pentru informarea privind posibilităţile de construire.

Consiliul Judeţean Cluj a solicitat un certificat de urbanism pentru administratorul parcurilor industriale publice Tetarom în vederea pregătirii proiectului unui incubator de afaceri pe strada Fabricii de Zahăr. "Locul este unul foarte potrivit, fiindcă acolo este şcoala de meserii Samus, sunt cămine de studenţi, toată lumea de acolo are de beneficiat. Cred că din primăvară construcţia ar putea începe. O clădire o faci uşor, chestiunea importantă în cazul unui incubator de afaceri este să ai capacitate să îl susţii, să pregăteşti şi fazele de postincubare, dar noi avem deja experienţă cu astfel de facilităţi", a menţionat directorul societăţii Tetarom, Viorel Găvrea.

Compania CSI România a primit certificatul de urbanism solicitat pentru construire de hală de producţie şi logistică, împrejmuire de teren, amenajări de incintă, racorduri şi branşamente la utilităţi pentru proiectul de pe Bulevardul Muncii. CSI Invest, parte a grupului olandez cu acelaşi nume, cu activităţi în domeniul instalaţiilor de producţie şi transport al bunurilor de larg consum, a anunţat în acest an că va construi o nouă fabrică la Cluj-Napoca. Numărul angajaţilor se va dubla în următorii doi ani, a informat conducerea companiei. Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism Cluj-Napoca a acordat în ianuarie avizul pentru Planul Urbanistic de Detaliu necesar proiectului unei hale de producţie şi logistică pe Bulevardul Muncii nr. 18. CSI urma să înceapă lucrările la jumătatea acestui an şi să finalizeze construcţia în cel mult 12 luni, conform planurilor de la început de an. Termenul a fost amânat cu câteva luni, principalul motiv fiind opţiunea de a accesa inclusiv fonduri europene pentru realizarea investiţiei.

Producătorul clujean de băuturi alcoolice Prodvinalco îşi redeschide unitatea proprie de vânzare, dar şi un bar în locaţia deţinută pe strada Traian. Proiectul se află în lucru, certificat de urbanism informativ fiind eliberat în iulie de primăria municipiului. Prodvinalco a solicitat schimbarea de funcţiune a unei clădiri din birouri în bar, amenajare interioară, deschidere acces din stradă şi amplasarea de firmă luminoasă pe faţada imobilului. "Este un proiect în lucru. Noi am avut un magazin de prezentare, pe care l-am închis acum doi ani. Vrem să avem din nou un spaţiu de prezentare, un loc unde clienţii să poată să vadă produsele noastre. Conceptul e încă în lucru, dar probabil că vom avea două încăperi: pentru servire şi pentru vânzare, dedicat exclusiv produselor noastre. Cred că anul acesta îl terminăm", a menţionat Mircia Todea, director general al Prodvinalco. În schimb, celelalte proiecte imobiliare ale companiei sunt doar în analize.

Patriciu se extinde în cartiere

Pe segmentul retail, cel mai activ jucător, potrivit listei de beneficiari care solicită documentaţii pentru amenajarea de noi unităţi, este reţeaua omului de afaceri Dinu Patriciu. Mic.ro pregătea luna trecută noi magazine răspândite în mai multe cartiere ale oraşului: pe străzile Mehedinţi, C.Brâncuşi, N. Titulescu, Dunării, Meşteru Ion, Bistriţei, Traian, Moţilor, A.Vlaicu, pe Bulevardul 21 Decembrie, B.P. Hasdeu.

 

 

Comenteaza