Preţ minim fixat pentru oferta Petrom

Preţ minim fixat pentru oferta Petrom
Guvernul a stabilit ieri la 0,3708 lei valoarea preţului unic de referinţă al acţiunii în cadrul ofertei publice secundare de vânzare a pachetului de acţiuni reprezentând 9,84% din capitalul social al companiei OMV Petrom, a anunţat ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton.

"Nici o acţiune din pachetul de 5,57 miliarde de acţiuni nu va putea fi vândută sub acest preţ. 15% din acţiuni sunt pentru persoanele fizice care vor să cumpere, restul de 85%, pentru investitorii instituţionali", a declarat Ariton. Acest preţ reprezintă valoarea medie de tranzacţionare a acţiunilor din ultimele 52 de săptămâni.

"Considerăm că este un preţ real şi fezabil de pornire şi aşteptăm ca la finalul tranzacţionării să încasăm mai mult decât această valoare pe acţiune. Semnalele din piaţă sunt bune şi România devine o ţară atractivă pentru investitori, fapt confirmat de creşterea ratingului de ţară la categoria investment grade de către agenţia Fitch", a afirmat ministrul. El s-a arătat convins că investitorii vor subscrie cumulat mai mult de 80% din pachetul oferit. Cea mai mare ofertă de acţiuni din istoria Bursei de Valori Bucureşti este intermediată de un consorţiu format din banca rusă de investiţii Renaissance Capital, companiile de brokeraj BT Securities Cluj, Romcapital şi EFG.

(D.E.)

 

 

Comenteaza