Altar cere bani publici pentru a ajunge la finala din Germania

Altar cere bani publici pentru a ajunge la finala din Germania
7.800 de lei urmează să intre în dezbatere în şedinţa de joi a Consiliului Local Cluj-Napoca.

Trupa Altar, al cărei  membru este şi consilierul PNL Teo Peter jr, a cerut să îi fie plătit drumul până în Germania, pentru participarea la cel mai mare festival metal rock din Europa, Wacken Open Air (WOA). Altar este singura trupă ce reprezintă România în finala acestui festival.

 

Grupul format din patru membri a solicitat cei aproape 2.000 de euro pe considerentul că “reprezintă România şi Clujul la un festival de prestigiu” şi a ajuns în finala unui concurs care urmează să fie disputat tot la WOA 2010, după ce a concurat cu alte cinci trupe din ţară. “Concursul nu e plătit, consider că după 20 de ani de activitate formaţia Altar merită o astfel de susţinere din partea Clujului”, a declarat solistul Andy Ghost.

 

In principiu, banii ar trebui să ajungă pentru drum şi mâncare, întrucât la WOA toate trupele participante vor fi cazate în corturi, dat fiind că este vorba de un festival în aer liber.

 

“Formaţia Altar este o reprezentantă de seamă a multiculturalismului clujean, având în componenţă doi membri de naţionalitate română şi doi de naţionalitate maghiară”, se argumentează în referatul care însoţeşte proiectul de hotărâre de consiliu local (HCL). Teo Peter jr nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei, el fiind şi unul dintre cei cinci iniţiatori ai proiectului de HCL, alături de Brânduşa Alina Mândru, Ioan Horea Florea, Gheorghe Vuşcan şi Arthur-Roland El-Hayes.

 

In urmă cu doi ani, singura trupă românească ce a performat pe scena de la Wacken, la invitaţia organizatorilor, au fost metaliştii timişoreni de la Negură Bunget. Fostul solist al acestei formaţii, pe numele de scenă Hupogrammos, a declarat pentru ZIUA de CLUJ că în total, dus-întors, drumul de aproximativ 1.700 km a costat pentru două maşini 600 de euro.

 

La acea vreme, din “delegaţia” României la WOA au făcut parte opt persoane, care au stat în camping şi au primit două mese pe zi din partea organizatorilor. Trupa s-a deplasat în Germania accesând fondurile proprii.

 


Comenteaza