Blue Air se întoarce la Cluj

Blue Air se întoarce la Cluj
Operatorul aerian low-cost va efectua de pe Aeroportul Internaţional Cluj două curse internaţionale, către Dublin şi Roma, a anunţat conducerea Consiliului Judeţean.

Surpriză totală: operatorul cu capital românesc îşi anunţă astăzi reîntoarcerea cu avioane de pasageri.

Compania va opera zboruri din 1 iulie, cu două curse pe săptămână spre Dublin (vineri şi duminică) şi trei spre Roma (miercuri, vineri şi duminică). În martie 2010 Blue Air a mutat la Sibiu zborurile externe pe care le efectua de la Cluj, motivul invocat fiind lipsa de rentabilitate. Aceasta opera curse spre Paris şi Roma, iar pe intern, la Bucureşti, suspendată ulterior, activând doar printr-un avion de poştă. Biletele spre Paris şi Roma costau 19,99 euro, cu taxele incluse. Prima intrare la Cluj a Blue Air a fost în 2007, după care a revenit în 2009. Compania a renunţat prima dată la cursele de Cluj motivând dificultăţile meteorologice ce provocau întârzieri.

Aceasta şi-a deschis şi o reprezentanţă pe Bd. Eroilor, închisă ulterior. Carpatair, Service Excellence Solutions şi Continental au cerut intrarea în insolvenţă a Blue Air pentru datorii de 96.400 de euro, însă conducerea operatorului low-cost a declarat ulterior că acestea au fost achitate. În 2009 Blue Air conducea topul naţional, cu 1,70 milioane de pasageri, urmată de Wizz Air, cu 1,65 milioane.

 

 

Comenteaza