"> " />

Cafeneaua "La Mărgelatu", închisă la trei săptămâni de la deschiderea cinematografului "Florin Piersic"

Cafeneaua
Clujenii care vor să bea o cafea în cinematograful "Florin Piersic" mai au de aşteptat: cafeneaua "La Mărgelatu" nu a fost deschisă nici acum, la aproape trei săptămâni de la deschiderea oficială a cinematografului.
Lucrările de amenajare a cafenelei, care ar urma să fie amplasată în holul cinematografului, nu au început încă. Singurul indiciu asupra locului în care va fi amplasată aceasta este firma, montată deja înainte de inaugurarea din 26 ianuarie. "Lucrările vor începe săptămâna viitoare", promite directorului RADEF, Marius Iuraşcu, pentru ziuadecj.ro. Amenajarea, dar şi administrarea cafenelei, ar urma să fie asigurată de o firmă privată în care Florin Piersic este asociat, conform lui Iuraşcu. Firma însă nu a fost încă înfiinţată, în consecinţă nici contractul de administrare nu a fost semnat, totuşi Iuraşcu spune că în cel mult două săptămâni cafeneaua va fi finalizată şi deschisă. Întrebat dacă termenul poate fi respectat având în vedere că firma administratoare nu a fost înfiinţată, Iuraşcu a spus că amenajarea cinematografului "Florin Piersic" a durat 35 de zile. "Nu ştiţi cu cine vorbiţi", a spus el.

În replică, actorul Florin Piersic a declarat pentru ziuadecj.ro că nu va administra cafeneaua şi nici nu are intenţia de a deschide o firmă în acest sens. "Nu am timp să administrez o cafenea, să văd ce vânzări face. Cafeneaua va rămâne în administrarea Româniafilm", a explicat Piersic. "Vom găsi o altă formulă, încă sunt discuţii. Săptămâna viitoare domnul Iuraşcu şi domnul Apostu (primarul Sorin Apostu-n.red) se vor întâlni şi vor găsi o soluţie pentru administrare", a mai precizat Piersic. Apostu nu a putut fi contactat în această seară pentru a confirma întâlnirea.

Amintim, actorul Florin Piersic a promis încă dinainte ca lucrările de amenajare a cinematografului să înceapă că îi va aştepta pe clujeni, când timpul i-o va permite, la cafeneaua din holul cinematografului.

Fostul cinematograf Republica a fost reamenajat în urma unor lucrări în valoare de 500.000 de euro iar numele acestuia a fost schimbat în "Florin Piersic". Scaunele au fost înlocuite iar numărul acestora a scăzut de la peste 900 la 750, iar sistemul de proiecţie şi cel de sunet au fost de asemenea înlocuite. Audienţa se lasă aşteptată: numărul de bilete vândute este în continuare mic, în ciuda investiţiilor.
Comenteaza