Cum evaluează justiţia clujeană o viaţă: doi ani de închisoare

Cum evaluează justiţia clujeană o viaţă: doi ani de închisoare
Un bărbat de 65 de ani a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare pentru că a accidentat-o mortal cu maşina pe o studentă.

Magistraţii Curţii de Apel (CA) Cluj l-au condamnat joi irevocabil pe Toader Cernean, şoferul care, în vara lui 2010, a lovit-o pe o trecere de pietoni din Floreşti pe Noemi Jancso, în vârstă de 22 de ani. CA a menţinut sentinţa Judecătoriei de doi ani de închisoare. În timp ce inculpatul le-a solicitat judecătorilor suspendarea executării pedepsei, părinţii victimei au spus că Cernean ar trebui să fie mulţumit că nu a primit zece ani de detenţie. Instanţa le-a acordat părinţilor şi surorii tinerei decedate 150.000 de euro.

Potrivit rechizitoriului, accidentul a avut loc în dat de 25 iulie, pe drumul naţional, în dreptul unităţiii militare din Floreşti. Martorii au arătat că tânăra Neomi Jancso a trecut strada pe lângă bicicletă pe trecerea de pietoni. Coloana de maşini formată înainte de trecerea de pietoni a fost depăşită pe banda din dreapta de către Toader Cernean, care a precizat că se grăbea la parastasul soţiei sale.

Noemi era studentă la Facultatea de Ştiinţe Politice şi membră a Uniunii Scriitorilor Cluj. Înainte cu o lună de accidentul fatal, a fost publicat un roman scris de tânără. "Vorbea cinci limbi străine. Era o tânără de viitor pentru societate. Pierderea este enormă pentru a exprima prin ce tragedie au trecut clienţii mei (părinţii şi sora victimei - n.red.)", a spus avocatul Anatol Pânzaru.

 

Comenteaza