EVENIMENT. Michnik vorbeşte despre capcanele fostelor ţări comuniste, la Cluj

EVENIMENT. Michnik vorbeşte despre capcanele fostelor ţări comuniste, la Cluj
Cunoscutul disident politic polonez Adam Michnik a declarat astăzi la Cluj că dacă Viktor Orban câştigă alegerile din Ungaria această situaţie „poate complica lucrurile în această parte a Europei”.
„Accidentul de la Smolensk a fost un paradox. Toată lumea a putut să afle adevărul despre masacrul de la Katyn prin intermediul acestui eveniment tragic”, a declarat Adam Michnik la Cluj, în această dimineaţă.

Cunoscutul disident polonez a dezvăluit că în conferinţa pe care o va susţine în această seară de la ora 18, la Universitatea „Babeş-Bolyai”, va vorbi despre capcanele care pândesc fostele ţări comuniste în acest moment, cu exemple din Polonia. Michnik a mai atras atenţia că victoria lui Viktor Orban la alegerile din Ungaria „poate complica lucrurile în această parte a Europei, pentru că Orban a fost un liberal de stânga şi acum e un naţionalist de dreapta”.

Adam Michnik poartă în această seară de la ora 18, pe scena Auditorium Maximum a Universităţii „Babeş-Bolyai”, un dialog cu cunoscutul publicist Emil Hurezeanu.

Adam Michnik a fost răsplătit cu aproximativ 20 de premii, decoraţii şi distincţii oficiale, între care Premiul Kennedy pentru drepturile omului (1986), Europeanul Anului (1989), Medalia Imre Nagy, Premiul OSCE pentru democraţie şi jurnalism (1996), Crucea de Merit a Germaniei (2001), Legiunea de Onoare (2003) sau premiul “Ion Raţiu pentru Democraţie”, decernat în decembrie anul trecut. în România i s-au publicat până în prezent trei volume: “Restauraţia de catifea”, “Scrisori din închisoare şi alte eseuri” şi “Mărturisirile unui disident convertit”.
Comenteaza