Iron Maiden vine la Cluj

Iron Maiden vine la Cluj
Clubul CFR Cluj va fi sponsor principal al concertului de pe 15 august al trupei britanice, care va avea loc în parcarea Polus Center.
Britanicii de la Iron Maiden vor concerta pe platoul Polus Center din Cluj pe 15 august, la o zi după recitalul de la Festivalul Sziget (Ungaria). Organizatorii se aşteaptă la un aflux de public de 40.000 de oameni. Biletele vor costa în jur de 100 de lei.  

 

Sponsor principal este CFR Cluj, care a câştigat sâmbătă al doilea său titlu de campioană naţională. Principalul finanţator al echipei, Arpad Paszkany, a afirmat în mai multe rânduri că, dacă aceasta va lua campionatul, va aduce Iron Maiden la Cluj.

 

 Biletele vor costa 20 de euro, plus taxa pe valoarea adăugată, au anunţat organizatorii, agenţiile Imagistica şi Iconica. Negocierile cu Iron Maiden au început acum şase luni şi s-au încheiat în aprilie. Directorul general al Imagistica Advertising, Liviu Alexa, a declarat că mizează pe cel puţin 40.000 de spectatori.

 

“Terenul de la Polus este mare, avem 12 hectare, ar intra până la 75.000 de oameni. Am purtat negocieri cu Guns’n’Roses şi cu Ozzy Osbourne, dar am considerat că Iron Maiden se pretează cel mai bine pentru Ardeal”, a precizat Alexa.

 

“îmi doream de mult această trupă la Cluj. Vom sprijini acest eveniment nu numai pentru fanii CFR, ci pentru toţi clujenii”, a declarat Paszkany. Acesta s-a prezentat în tricou cu Iron Maiden şi cu geacă de piele la conferinţa de presă de la Granata, hotel pe care l-a achiziţionat recent. Organizatorii au precizat că staff-ul Iron Maiden a cerut cazare la un hotel de 5* şi cabină de masaj la locul concertului.

 

“Când am fost în România, în cadrul turneului «Somewhere Back in Time», publicul ne-a primit cu un entuziasm incredibil. A fost o experienţă fantastică şi ne-am dorit foarte tare să revenim. Bucuria este cu atât mai mare cu cât este vorba despre o zonă cu o istorie deosebită. Abia aşteptăm să cântăm în sfârşit în Transilvania!”, a declarat basistul Steve Harris.

 

Potrivit portalului oficial al Iron Maiden, biletele pentru concertul de la Cluj, programat în cadrul turneului “The Final Frontier”, se vor pune în vânzare începând din 24 mai.

 

 Turneul din SUA şi Europa, din perioada 9 iunie - 21 august, anticipează apariţia albumului cu acelaşi nume, al 15-lea din carieră. Printre cele mai celebre piese ale britanicilor se numără “The Number of the Beast”, “Run to the Hills”, “Aces High”, “2 Minutes to Midnight”, “Powerslave”, “Fear of the Dark”, “Alexander the Great”, “No Prayer for the Dying”, “Caught Somewhere in Time”.

 

Din grup fac parte Bruce Dickinson (voce), Steve Harris (bas), Dave Murray (chitară), Adrian Smith (chitară), Janick Gers (chitară), Nicko McBrain (baterie). Mascota trupei este zombie-ul Eddie. Academia Britanică a Compozitorilor i-a acordat premiul “Ivor Novello” pentru realizări internaţionale.

 

Pledoarie pentru Transilvania

 

“Pentru prima dată, Maiden va susţine un concert în istorica regiune a Transilvaniei. Cluj-Napoca este, ca mărime, al patrulea oraş al României şi un important centru academic, cultural, industrial şi de afaceri.

 

Clujul se află la 270 de mile faţă de capitală, Bucureşti, şi are conexiuni bune de transport aerian, rutier şi pe calea ferată cu alte oraşe mari din România şi din Europa. Trupa ajunge în Transilvania la 30 de ani de la lansarea pe piaţă a piesei cu acest nume, în 1980”, precizează portalul oficial Iron Maiden.

 



 

 

 

Comenteaza