Jamie Oliver, aşteptat la Cluj în septembrie

Jamie Oliver, aşteptat la Cluj în septembrie
Organizatorii Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber negociază cu echipa faimosului bucătar englez pentru participarea sa la ediţia de la Cluj din acest an a evenimentului.
În cazul în care Jamie Oliver va confirma sosirea la Cluj, bugetul de care ar avea nevoie evenimentul va fi de două ori mai mare decât la ediţiile trecute, însă este preconizată şi o mai mare implicare a sponsorilor.

“Am avut discuţii foarte serioase cu managementul vedetei, acum aşteptăm să primim un răspuns. Sunt foarte interesaţi de vizita la Cluj, ar vrea să îl poată duce peste tot , dar este greu să ne găsească loc în programul lui. Jamie Oliver participă la evenimente planificate şi cu doi ani înainte”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ Radu Zărnescu, coordonatorul campionatului. Data la care va avea loc ediţia din 2011 a fost stabilită deja şi nu mai poate fi schimbată pentru că evenimentul face parte dintr-un circuit internaţional în care nu se pot face modificări în funcţie de programul invitaţilor. Astfel, cea de-a cincea ediţie a evenimentului va avea loc între 9 şi 11 septembrie, în parcarea de la Polus Center.

“Dacă va veni, cu siguranţă Jamie Oliver va susţine demonstraţii de gătit pentru publicul de la campionat şi va face parte şi din juriul concursului”, a mai spus organizatorul. Prezenţa faimosului bucătar din Marea Britanie ar necesita un buget de două ori mai mare decât la ediţiile precedente. “Avem convingerea că sponsorii se vor mobiliza mai mult dacă vom avea un asemenea nume pe afiş şi ne vor susţine demersul”, a precizat Zărnescu. Evenimentul din septembrie va cuprinde concursurile tradiţionale din program, plus momente speciale cu invitaţi care nu au fost încă stabiliţi. “Până la mijlocul lui februarie cred că vom şti dacă îl vom avea sau nu la Cluj pe Jamie Oliver. În cazul unui refuz ne vom adapta, găsim un alt invitat”, a mai spus Radu Zărnescu.

Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber s-a desfăşurat prima dată în curtea castelului de la Gilău, în 2007. De atunci, evenimentul a avut loc anual atât la Cluj, în parcarea de la Polus Center, cât şi la Bucureşti, Mamaia sau Azuga şi a găzduit momente spectaculoase şi recorduri mondiale. Între vedetele care au participat până acum la manifestare se află Robert Rainford, faimosul bucătar de la emisiunea Licence to Grill, maestrul elveţian Jacob Hausmann, vedeta emisiunii “Hai să bucătărim”, Antonio Passarelli de la “Dănuţ SRL”, Dan Chişu, precum şi maeştri bucătari recunoscuţi, cum ar fi Cornelia Ghişoi, Ştefan Bercea ori Petrişor Tănase.

Bucătarul alimentaţiei sănătoase


Născut în Marea Britanie în 1975, Jamie Oliver a devenit cunoscut imediat după ce a început să prezinte emisiunea “The Naked Chef”. A cucerit publicul din toată lumea prin ingeniozitatea reţetelor sale şi prin modul popular în care le prezintă. Este autorul mai multor volume de gastronomie care au devenit adevărate bestseller-uri şi s-a remarcat prin campaniile de luptă pentru o alimentaţie sănătoasă. I-a cucerit chiar şi pe americani în urma vizitelor şi acţiunilor la care a participat în SUA, încecând să convingă populaţia să lupte cu dependenţa de fast-food. Între cărţile sale de senzaţie se numără “The Naked Chef”, “The Naked Chef Takes Off”, “Happy Days”, “Jamie’s Kitchen”, “La masă cu Jamie” şi “Cu Jamie prin Italia”. Este editor al revistei “British GQ”, colaborator al “Times Magazine” şi are un editorial lunar în revista “Marie Claire”.

Comenteaza