Mama unuia dintre inculpaţii în dosarul "Jaf la BT", condamnată la închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă

Mama unuia dintre inculpaţii în dosarul
Dana Hosu, mama lui Bogdan Hosu, care a fost arestat preventiv mai bine de un an în dosarul "Jaf la BT", a fost condamnată astăzi la doi ani de închisoare cu suspendare, de către instanţa Tribunalului Cluj.

 

Decizia instanţei de astăzi vine după ce Judecătoria Cluj-Napoca a condamnat-o pe Dana Hosu la doi ani de închisoare cu executare pentru că ar fi minţit în procesul în care a fost judecat fiul ei.

în acelaşi dosar, alături de Dana Hosu, au mai fost condamnaţi, tot la doi ani de închisoare, pentru aceeaşi faptă, cumnata acesteia, Viorica Rostaş şi soţul acesteia din urmă, Victor Rostaş.

Cei trei au fost acuzaţi de procurori de mărturie mincinoasă în urma declaraţiilor date în dosarul „Jaf la BT"; în care Andrei Hosu şi Bogdan Baciu sunt judecaţi pentru spargerea de la Banca Transilvania, din luna februarie 2009. Ei au spus că au participat în ziua jafului la o tranzacţie imobiliară la biroul unui notar public, unde ar fi stat în permanenţă, potrivit lor, şi Andrei Hosu. Acesta din urmă şi-ar fi însoţit, apoi, părinţii acasă. Vezi aici detalii despre proces

Comenteaza