Marga refuză titlul de "cetăţean de onoare" al Clujului

Marga refuză titlul de
Scandal: primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, vrea să-i ofere titlul de cetăţean de onoare rectorului Universităţii "Babeş-Bolyai", Andrei Marga, dar acesta din urmă nu vrea să-l accepte.

Marga explică refuzul prin degradarea vieţii din România şi prin faptul că "mulţi oameni sunt copleşiţi de sărăcie şi lipsuri".

"Precizez că nu am acceptat propunerea primarului Sorin Apostu de a mi se acorda titlul de cetăţean de onoare al Clujului şi nu o accept. Fireşte că pentru orice ardelean Clujul este centrul, iar aspiraţia sa naturală este de a trăi în acest oraş şi de a-l servi. Însă, în situaţia în care în ţară unii oameni se sinucid sau îşi dau foc, în care degradarea administrativă şi a vieţii continuă, în care mulţi oameni sunt copleşiţi de sărăcie şi de lipsuri, cred că nu este cazul să ne dedăm la ceremonii care contrastează flagrant cu situaţia oamenilor şi cu atmosfera de profundă nemulţumire din ţară. Dacă nu poate rezolva problemele existente şi ameliora soarta oamenilor, administraţia ţării ar trebui să nu-i ofenseze pe cetăţeni", a explicat Marga.

Propunerea primarului este introdusă pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de marţi. De altfel primele cinci puncte de pe  ordinea de zi se referă la acordarea titlului de "cetăţean de onoare" rectorilor sau foştilor rectori ai universităţilor clujene: fostul rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Marius Bojiţă, fostul rector al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" Aurel Marc, rectorul UBB Andrei Marga, rectorul Universităţii Tehnice Radu Munteanu şi fostul rector al Universităţii de Arte şi Design Ioan Sbârciu.

 

Comenteaza