Record doborât la Vălul Miresei GALERIE FOTO

Record doborât la Vălul Miresei GALERIE FOTO
În ciuda gerului, ediţia din acest an a cupei la căţărat pe gheaţă, desfăşurată în satul natal al premierului Boc, s-a bucurat de o participare numeroasă.
Cea de-a 8-a ediţie a concursului de căţărat pe gheaţă şi dry-tooling s-a încheiat duminică, la Cascada Vălul Miresei din satul Răchiţele, cu un nou record de viteză. Adrian Mihuţ, membru al Serviciului Salvamont-Salvaspeo Mărgău Vlădeasa, a reuşit să urce peretele de gheaţă naturală format lângă cascadă în mai puţin de 25 de secunde.

Sute de iubitori ai muntelui au îndurat temperaturile de minus 14 grade pentru a-şi susţine favoriţii în competiţia organizată de asociaţia Outdoor Apuseni, în colaborare cu Consiliul Local Mărgău şi Consiliul Judeţean Cluj.

Participanţii, 31 la număr, au fost mai puţini în acest an şi din cauza dificultăţii traseelor de la proba de dry-tooling, însă acest lucru nu a afectat calitatea şi spectacolul de pe stâncă. În acest an, câştigători la căţărat pe gheaţă viteză masculin au fost: Lilian Ungureanu - locul 1, Budean Emilian -locul 2, Adrian Mihuţ - pe 3. Proba de dry-tooling a fost câştigată de Florian Mestecan, locul 2 a revenit lui Alexandru Dimaiar, iar 3 lui Romeo Chira. La feminin, proba de viteză a fost adjudecată de Cristina Pogăcean, locul 2 revenindu-i Ioanei Ioniţă, iar pe 3 a terminat Delia Liscan. Proba de dry-tooling feminin a fost câştigată de Ioana Ioniţă, în timp ce Cristina Pogăcean a trebuit să se mulţumească cu poziţia a doua a podiumului. Pe treapta a treia s-a clasat Ioana Sabău.

(E. OLARIU)

Comenteaza