Sute de câini fără stăpân la groapa de gunoi Pata Rât

Sute de câini fără stăpân la groapa de gunoi Pata Rât
Organizaţiile care apără drepturile ţiganilor au sesizat Direcţia Sanitar Veterinară din Cluj, dar şi centrul de ecarisaj din localitate, şi reclamă „sutele de câini fără stăpân" de la groapa de gunoi de la Pata Rât.
">

Sesizările au fost depuse de la DSV şi la centrul de ecarisaj de către asociaţia Amare Prhala şi vin „în urma unor reclamaţii", conform preşedintelui asociaţiei, Pavel Doghi.


Acesta arată că ţiganii care locuiesc în zonă spun că numărul câinilor fără stăpân ajunge la aproximativ 500. „Haitele de câini pot constitui în viitorul apropiat un pericol nu doar pentru locuitorii de la Pata Rât, ci și pentru alți locuitori ai Clujului când activitățile la rampă vor fi sistate complet", a spus el. Doghi cere o masă rotundă la care să participe reprezentanți ai autorităților publice, experți și reprezentanți ai societății civile „pentru a încerca soluționarea problemelor semnalate".


Haitele de câini fără stăpân de la Pata Rât trebuie luați în evidență, vaccinați, sterilizați ori relocați, în funcție de situațiile specifice și atribuțiile instituțiilor sesizate, mai arată el.

Comenteaza