“Teroristul” şi “faraoana” s-au revãzut la Cluj dupã zece ani

“Teroristul” şi “faraoana” s-au revãzut la Cluj dupã zece ani

Palestinianul Khaled Matar , bãnuit de implicare în atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, si fosta lui sotie, Gizela Prack , de care a divortat pe motiv cã se credea faraoanã, s-au revãzut ieri în instantã.

 

Prack a fost audiatã la Curtea de Apel Cluj, unde se judecã apelul împotriva sentintei din 2002, prin care Khaled Matar a fost condamnat la sase ani de închisoare pentru cã ar fi înselat zeci de oameni, promitându-le vize de muncã în Statele Unite ale Americii (SUA).

Gizela Prack a declarat ieri cã exact în 4 decembrie 1997 a avut ultima discutie fatã în fatã cu Matar, când acesta i-ar fi spus cã o va anunta ce se întâmplã cu vizele.

”Dar nu a mai dat nici un semn de viatã”, a afirmat Prack. Aceasta le-a spus magistratilor cã a fost instruitã de fostul ei sot sã semneze în numele lui contractele de intermediere cu 30 de persoane, care au dat câte 100 de dolari pentru ca Matar sã le obtinã vize de la Ambasada SUA.

Femeia a spus cã a vândut în anii ‘90 patru case pe care le mostenise de la pãrinti si cã o parte din bani i-ar fi depus Khaled Matar într-o bancã din America.

Conform lui Prack, Matar a mers în SUA la fratele fostului sãu sofer, Gheorghe Bucse, care a întãrit în 2004 informatia apãrutã pe surse guvernamentale cã palestinianul ar avea legãturi cu Al-Qaeda. ”Khaled trebuie sã-mi dea înapoi multi bani. Mi-a promis cã mã duce în SUA si în Egipt”, a declarat Prack pentru ZIUA de Cluj la iesirea din sala de judecatã. Urmãtorul termen în proces este stabilit pentru 18 decembrie, când vor fi audiate trei pãrti vãtãmate.

Comenteaza