Gurzău cere miniştrilor Sănătăţii să "dea socoteală": "Viena a devenit o Mecca spitalicească"

Gurzău cere miniştrilor Sănătăţii să
Miniştrii care au administrat portofoliul Sănătăţii ar trebui “să dea socoteală” pentru “falimentul încrederii în sistemul de sănătate”, susţine deputatul clujean Adrian Gurzău (PDL).
"Le cer tuturor miniştrilor Sănătăţii din România să dea socoteală faţă de falimentul încrederii în sistemul de sănătate românesc. Asistăm stupefiaţi cum personalităţi şi oameni politici din ţara noastră pleacă spre spitalele din străinătate. Viena a devenit o Mecca spitalicească pentru bolnavii noştri. Mă îngrijorează lipsa de încredere a românilor în medicii de la noi, mă îngrijorează sentimentele oamenilor faţă de Guvernul şi partidul care le mai cer bani pentru ceva ce nu performează. Mă îngrijorează viitorul copiilor noştri şi îi cer ministrului Cseke Attila să prezinte naţiunii starea de sănătate a spitalelor din ţară, ca o responsabilitate minimă înainte de a mai colecta bani de la populaţie”, a declarat Gurzău într-un comunicat de presă remis astăzi.

El se întreabă cum se poate ca Austria, “o ţară cu doar opt milioane de locuitori, să fie capabilă să aibă un sistem de sănătate atât de performant, încât românii au bătătorit drumul spre Viena”. Aceasta, după ce mitropolitul Bartolomeu Anania a fost transferat vineri noaptea cu un avion la spitalul municipal din Viena pentru o intervenţie chirurgicală.

“S-ar putea face o cursă specială, un fel de navetă şi un hotel al românilor însoţitori. Iar televiziunile au deja care de reportaj instalate la Viena”, susţine Gurzău.

Comenteaza