Linie suplimentară de gardă la Spitalul de Boli Infecțioase

Linie suplimentară de gardă la Spitalul de Boli Infecțioase
Președintele Consiliului Județean Cluj a dispus, în urma discuțiilor purtate în acest sens cu conducerea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, suplimentarea cu încă o linie de gardă a activității acestei unități medicale.

„Această măsură va fi extrem de benefică pentru pacienți întrucât se va evita situația în care să trebuiască să aștepte un interval mare de timp în încăperi supraaglomerate, alături de alte persoane cu boli transmisibile. În același timp, medicii de gardă pe linia de spital se pot ocupa în detaliu de cazurile severe spitalizate" a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe.

În acest sens, măsura este aplicată pentru o perioadă determinată, fiind valabilă pe parcursul a trei luni, respectiv în perioada februarie - aprilie 2018 și este justificată de faptul că începând cu luna ianuarie a.c. se înregistrează un număr din ce în ce mai mare de cazuri de infecții respiratorii, precum gripa, pneumonia și sepsisul respirator.

De asemenea, numărul pacienților care se adresează Camerei de gardă a Spitalului de Boli Infecțioase pe parcursul a 24 de ore este de aproximativ 80, preconizându-se că acesta va crește în perioada următoare. Astfel, în urma situației create, linia de gardă suplimentară va funcționa zilnic în lunile februarie, martie și aprilie a.c., între orele 14.00 - 08.00 și va fi deservită de 9 medici pentru a căror plată resursele financiare necesare sunt asigurate în totalitate.

Comenteaza