Kalle şi Brkovic nu mai vin la “U”, Bucşa şi Popa, puşi pe liber

Kalle şi Brkovic nu mai vin la “U”, Bucşa şi Popa, puşi pe liber
Universitatea a renunţat la patru jucători. Dacă transferurile lui Kalle şi Brkovic au picat în ultimul moment, Dan Bucşa şi Adi Popa şi-au reziliat contractele.

 Anunţat ca şi transferat la “U” la nici cinci ore după promovare, atacantul Soue Kalle nu va mai ajunge la Cluj din cauză că nu s-a înţeles la bani cu conducerea “Şepcilor roşii”. Conform surselor noastre, fotbalistul şi-a majorat pretenţiile financiare în ultimul moment. Nici fundaşul central Dusan Brkovic (21 de ani) nu va îmbrăca tricoul “alb-negru”, transferul acestuia fiind anulat tot din pricina unor probleme financiare.

 

Pe lângă cei doi, “U” nu va mai conta nici pe serviciile lui Adrian Popa şi Dan Bucşa, cele mai importante nume la care s-a renunţat în această vară. Cei doi fotbalişti au primit actele de transfer în cursul zilei de vineri, renunţând la banii pe care trebuiau să-i încaseze până la finele contractului. Mijlocaşul Dan Bucşa, adus ca o mare speranţă la “U”, s-a declarat extrem de dezamăgit de tratamentul la care a fost supus de către clubul clujean.

 

“Au renunţat la mine fără nicio explicaţie. în retur, de când s-a schimbat antrenorul, nu am mai jucat deloc, iarăşi fără să discute cineva cu mine. Vineri am fost chemat la club şi am primit actele de transfer. Am renunţat la prima de promovare (aproximativ 20.000 de dolari – n.red.) şi la banii pe care trebuia să-i primesc până la finalul contractului. E chiar trist ce se întâmplă la Universitatea. Am plecat de la Dinamo, unde a fost debandadă, dar se pare că nici aici nu e mai în regulă”, ne-a declarat, dezamăgit, Dan Bucşa.

 

Acesta a criticat strategia “Şepcilor” de a renunţa la o mare parte dintre jucătorii care au contribuit la promovarea în Liga I. Fotbalistul în vârstă de 21 de ani spune că în pauza de iarnă, dar şi înaintea finalului de campionat, a primit oferte de la Gloria Bistriţa, însă şefii clubului au cerut bani pentru transfer.

 

 “Acum am rămas fără nimic. Măcar dacă-mi spuneau mai demult să ştiu cum să mă învârt. Am avut o ofertă concretă de la Gloria Bistriţa în iarnă, dar şi acum, pe finalul campionatului. S-au cerut bani pe mine şi cei de acolo au renunţat şi s-au reorientat. Acum mă văd nevoit să joc în Liga a II-a un an. Există ceva contacte cu Pandurii Târgu-Jiu şi Ceahlăul Piatra Neamţ, însă nu e nimic sigur. E păcat că se renunţă uşor la nişte fotbalişti care au pus osul la promovare. Ni s-a spus că nu va pleca nimeni sau se va renunţa la puţini jucători. Se pare că au fost doar vorbe”, a afirmat, decepţionat, Dan Bucşa, aflat şi în vizorul echipei de Liga I, FC Braşov.

 

în aceeaşi situaţie se află şi Adrian Popa. Mijlocaşul în vârstă de 22 de ani, om de bază în acest sezon, a fost lăsat în afara lotului chiar înainte de meciul decisiv pentru promovare, din ultima etapă, contra Minerului Lupeni. Conducerea tehnică a echipei a avut de ales între el şi Sebastian Cojocnean pentru postul de mijlocaş dreapta, iar “Popică” a fost, până la urmă, cel sacrificat.

 

Din lotul pentru sezonul care urmează nu vor face parte nici Soue Kalle şi Dusan Brkovic, anunţaţi ca şi transferaţi în mod oficial. Conform ultimelor informaţii, cei doi nu s-au înţeles, până la urmă, la partea financiară, iar transferurile au căzut în ultimul moment. “U” a renunţat şi la Vitor Huvos, Andrei Niţu, Radu Danciu, Vasile Pop, Paul Ţene şi Baiano, jucători ce urmează să fie împrumutaţi.

 

“Studenţii” au ajuns, ieri, în Austria, la Leogang, acolo unde se va desfăşura cantonamentul de vară. Azi sunt aşteptaţi să ajungă în cantonament şi Gabriel Machado, Antonio Moreno şi Peter Cvirik, jucători care n-au făcut deplasarea împreună cu lotul din cauza unor probleme personale. 

 

Cu gândul la derby-uri

 

înaintea plecării în cantonamentul din Austria, mijlocaşul Gabriel Boştină a declarat că s-a pus la curent cu privire la rivalitatea dintre “U” şi CFR, anunţând că e pregătit să răpună campioana. “Atuul nostru cel mai mare este ambiţia. Aştept derby-ul cu CFR, un joc deosebit de important pentru Universitatea Cluj. Dorim să formăm o echipă frumoasă la Universitatea”, a spus jucătorul venit de la Dinamo Bucureşti.

Comenteaza