Răzvan Feneşan, liber să plece la Bistriţa

Răzvan Feneşan, liber să plece la Bistriţa
“Noul Cociş”, aşa cum era poreclit de antrenorii de la copii şi juniorii Universităţii, Răzvan Feneşan a devenit liber de contract.

 Văzut drept cel mai talentat fotbalist produs de Universitatea în ultimii ani, Răzvan Feneşan a spus “adio” clubului pentru care a jucat doar opt minute oficiale, la echipa mare. Fotbalistul a câştigat recursul împotriva CFM “U” şi a fost declarat liber de contract. Cel mai probabil, tânărul în vârstă de 18 ani va ajunge în Liga I, la Gloria Bistriţa.

 

Feneşan a depus memoriu împotriva clubului la Federaţia Română de Fotbal, invocând vicii de procedură în contractul său de junior. Concret, jucătorul susţine ca angajamentul său de junior al Universitaţii a fost semnat pe patru ani şi nu pe trei, aşa cum prevede regulamentul. El a depus actul în urmă cu cinci luni, dar i-a fost respins în mai multe rânduri.

 

 La finele săptămânii trecute, jucătorul a fost anunţat că a câştigat recursul, devenind jucător liber de contract. “U” are termen de cinci zile pentru a depune memoriu, însă şansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte mici, după cum a lăsat să se înţeleagă atât team-managerul, Marius Popescu, cât şi antrenorul Carmelo Palilla. “Domnul Feneşan nu şi-a mai dorit să joace aici. Noi l-am educat, am încercat să-l formăm, l-am pus la dispoziţia fiecărui antrenor, dar degeaba. Dacă nimeni nu l-a folosit înseamnă că e o problemă, nu?”, a declarat Marius Popescu.

 

Tehnicianul Carmelo Palilla a explicat şi el situaţia fostului jucător, spunând că n-a fost mulţumit de modul în care juniorul s-a pregătit în stagiul din Austria. “Feneşan e un tânăr interesant, are calităţi, dar el n-a prins cadenţa echipei în timpul pe care l-a petrecut împreună cu noi. Momentan nu e copt pentru meciuri oficiale, nu are fizicul necesar. Poate, după ce va trece timpul, va deveni un fotbalist important. Calităţi are”, a declarat Palilla. Feneşan n-a fost folosit niciun minut în partidele de pregătire din această vară.

 

în replică, fotbalistul a declarat că la “U” nu i s-a dat nicio şansă, iar tocmai din acest motiv a făcut tot posibilul pentru a fi declarat liber de contract. “Pe mine nu m-a interesat dacă contractul a fost semnat pe trei sau o sută de ani, a fost doar un pretext. Nu mi s-a dat nicio şansă la acest club, oricât de bine m-am pregătit. Domnul Palilla nu m-a folosit în niciun meci, nu avea ce să vadă la mine. Alea sunt aiureli că nu m-am pregătit corespunzător şi că ei m-au crescut. După ce să mai stau aici? Să frec banca de rezerve sau să stau în tribună? Sunt tânăr şi trebuie să joc, să am meciuri în picioare”, ne-a spus jucătorul în vârstă de 18 ani care, cel mai probabil, va semna un contract cu Gloria Bistriţa.

 

 La fel cum s-a întâmplat în cazurile Mihai Onicaş, Octavian Abrudan sau Gabriel Jula, clubul nu va încasa niciun cent pe jucătorul crescut de la nouă ani, considerat o mare speranţă a naţionalei Under 19. “Am mai multe variante, iar una dintre ele e Bistriţa. Să vedem ce aleg”, a spus “închizătorul”.

 

Răzvan Feneşan a fost promovat la echipa mare de către Dorinel Munteanu, care l-a comparat, în mai multe rânduri, cu Ovidiu Sabău şi Răzvan Cociş, ultimii doi fotbalişti crescuţi de “U”, ajunşi la echipa naţională. Cu toate acestea, “Neamţul” nu l-a folosit deloc pe Feneşan, care a jucat doar opt minute pentru prima etapă, în egalul cu FC Bihor de pe “Ion Moina”. Antrenorul echipei era Gică Mihali.

 

Comenteaza